DeutschEnglishМакедонски
Старт Преводи Литературен превод
Литературен превод

„Изјавува Переира“ е мојот превод на светскиот бестселер од Антонио Табуки („Sostiene Pereira“, Antonio Tabucchi) во издание на Магор 2003 година (ISBN 9989-851-86-7).

Кој во Германија не го знае „Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer“ од Михаел Енде! Со заслужено место меѓу класиците на литературата за деца и младинци, романот е преведен на повеќе од 40 јазици. На македонски јас го преведов како „Џим Копче и Лука Машиновозачот“ и барам издавачка куќа за негово објавување.

 
Copyright © 2020 Radica Schenck – Konferenzdolmetscherin und Übersetzerin für Mazedonisch. Сите права се заштитени.