DeutschEnglishМакедонски
Старт Толкување
Толкување

Консекутивно и симултано толкување на највисоко ниво при средби на сојузни канцелари, шефови на држави и влади, министри, владини претставници, парламентарни пратеници, при настапи во јавноста и медиумите, прес-конференции, средби со инвеститори, саеми, промоции,

како и во судовите се основата на моето многустрано искуство.

Доколку имате потреба, ќе ми биде задоволство да Ве придружувам за време на студиски посети, средби, конференции, саеми и слично во Минхен, Берлин, Виена, Брисел – на кратко: низ цела Европа.

Консекутивно толкување при средбата помеѓу премиерот на Република Македонија г-дин Никола Груевски и министерот за европски прашања на сојузната германска држава Баварија г-ѓа Емилија Милер

Симултано и консекутивно толкување со следните јазични комбинации:

германски-македонски          англиски-македонски

македонски-германски           македонски-англиски

Секако дека кај мене може да нарачате и превод на Вашата конференциска документација, презентации, програми, говори и слично.

 

 

C

 
Copyright © 2020 Radica Schenck – Konferenzdolmetscherin und Übersetzerin für Mazedonisch. Сите права се заштитени.